εγκαταστήστε την εφαρμογή giatrosofia.com στο android κινητό σας
Αρχική > βότανα > Κανέλα

Κανέλα (Cinnamomum zeylanicum)

Άλλες ονομασίες: Χίντι, κιννάμωμο
Οικογένεια: Lauraceae
Βότανα 46 1 1 100 1

Η γνωστή σε όλους μας κανέλα προέρχεται από το νησί Κεϋλάνη. Είναι αειθαλές δενδρύλιο που φθάνει τα 10 μ. ύψος, με φύλλα λογχοειδή και ωοειδή, κιτρινόλευκα μικρά άνθη. Εκτός από την ευρεία χρήση του στην μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, η κανέλα έχει και σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Μοιράσου το

Η κανέλα οφείλει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στο εθαίριο έλαιό της. Έχει θερμαντικές και τονωτικές ιδιότητες. Είναι επίσης αιμοστατική και αφροδισιακή και τονώνει το κυκλοφοριακό και το πεπτικό σύστημα. Ακόμη, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου, ενώ το έλαιό της είναι αντιβακτηριδιακό και παρεμποδίζει την ανάπτυξη των ιών E. coli και Candida albicans.

Για τον τυμπανισμό παρασκευάστε βάμμα χρησιμοποιώντας 5 γρ. σε 100 γρ. καθαρού οινοπνεύματος και πάρτε 20 σταγόνες σε νερό, μέχρι 4 φορές την ημέρα. Για τη δυσπεψία και τη σεξουαλική ανικανότητα παρασκευάστε αφέψημα φλοιού χρησιμοποιώντας 5-10 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε ένα φλυτζάνι τσαγιού την ημέρα. Για τους ρευματισμούς παρασκευάστε βάμμα από το φυτό και κάντε εντριβές στην πάσχουσα περιοχή. Η κανέλα διεγείρει το μεταβολισμό, κατά συνέπεια η κατανάλωσή της μέσα σε τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος εύκολα και υγιεινά.

Αφέψημα - Βάμμα

Που μπορώ να το βρώ

Σχολιάστε

 Καταχωρήθηκε Πριν από 2400 ημέρες
Το είδαν 19252 άτομα


Ενεργά συστατικά


 

[!] Το giatrosofia.com παρέχει πληροφορίες για βότανα, αιθέρια έλαια, γιατροσόφια και συμβουλές χρήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη γνώμη ενός ειδικού. Το giatrosofia.com δε φέρει καμία ευθύνη από τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προξενηθούν απο χρήση των βοτάνων. Παρακαλούμε, να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον εδικό.