εγκαταστήστε την εφαρμογή giatrosofia.com στο android κινητό σας
Αρχική > Γιατροσόφια > Γιατροσόφια για Ομαλός Λειχήνας

Γιατροσόφια για Ομαλός Λειχήνας


Ο ομαλός λειχήνας είναι μια φλεγμονώδης αυτοάνοση διαταραχή του δέρματος ή των βλεννογόνων. Αν έχετε προσβληθεί απο αυτή την ασθένεια, πιθανότατα

Ο ομαλός λειχήνας είναι μια φλεγμονώδης αυτοάνοση διαταραχή του δέρματος ή των βλεννογόνων. Αν έχετε προσβληθεί απο αυτή την ασθένεια, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε φαγούρα, πανάδες και επώδυνες πληγές στο στόμα και στον κόλπο σας. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί τον ομαλό λειχήνα αλλα τα φάρμακα, τα χημικά, καθώς και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν έξαρση και τα συμπτώματα να επιδεινωθούν. Τα βότανα μπορούν να σας βοηθησουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα με φυσικό τρόπο.

Τα βότανα για τον ομαλό λειχήνα ενεργούν με διάφορους τρόπους.

  • Τα αντιφλεγμονώδη βότανα μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία φλεγμονής.
  • Τα αναλγητικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου.
  • Τα αντιοξειδωτικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρές ( αναφέρεται στη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ ελευθέρων ριζών, κυρίως του οξυγόνου και αντιοξειδωτικών, ως αμυντικών μηχανισμών έναντι της βλαβερής δράσης των ελευθέρων ριζών) που μπορεί να επιδεινώσει τις αυτοάνοσες διαταραχές.
  • Τα ηρεμιστικά βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα άγχους

Οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν τους σπόρους της βρώμης και τα υπέργειά της μέρη για την αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και της νευρικής εξάντλησης. Με τοπική εφαρμογή η βρώμη θα ανακουφίσει την φαγούρα που σχετίζεται με τον ομαλό λειχήνα. Επίσης, η βρώμη μπορεί να μειώσει το άγχος και να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου. Εάν έχετε δυσανεξία στην γλουτένη, μην καταναλώνετε τη βρώμη.

Η βαλεριάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χαλαρωτικό βότανο για να σας βοηθήσει στην ανακούφιση και την πρόληψη των συμπτωμάτων του ομαλού λειχήνα, ο οποίος σχετίζεται με το άγχος.

Μην συνδυάζετε τη βαλεριάνα με άλλα ηρεμιστικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Το τεϊόδεντρο έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το αιθέριο έλαιο του τειόδεντρου μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του ομαλού λειχήνα που σχετίζονται τόσο με το δέρμα όσο και το στόμα σας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για δερματικά προβλήματα και μολύνσεις, αλλά και ως στοματικό διάλυμα για φλεγμονές του βλεννογόνου. Μη συνδυάζετε το τεϊόδεντρο με άλλα αντιβιοτικά.

Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για τη θεραπεία σας.

 

 Για την παρασκευή θα χρειαστείτε:
Πηγή: http://www.livestrong.com/article/546416-herbal-remedies-for-lichen-planus/
 

Μοιράσου το
Σχολιάστε


  Επιστρέψτε στην λίστα με τα γιατροσόφια

[!] Το giatrosofia.com παρέχει πληροφορίες για βότανα, αιθέρια έλαια, γιατροσόφια και συμβουλές χρήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη γνώμη ενός ειδικού. Το giatrosofia.com δε φέρει καμία ευθύνη από τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προξενηθούν απο χρήση των βοτάνων. Παρακαλούμε, να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον εδικό.